Hoppa till sidans innehåll

25-manna 2018

07 OKT 2018 21:03
Nu kan vi sammanfatta en härlig helg i Stockholm!
  • Uppdaterad: 08 SEP 2018 13:15

Vi samlades kl 05.00 vid Tennishallen och Kent på KJ Buss var på plats för att transportera oss ner till Järvafältet i Stockholm.

Efter en kort bensträckare innan Uppsala var vi framme på arenan strax före start kl 09.00 och kunde se 366 förstasträckslöpare ge sig iväg ut i skogen.
Förstalaget gjorde en mycket stark insats och tog sig in på en 74:e plats, vilket var en förbättring med 29 platser jämfört med förra året, och tog dessutom hem titeln "Bästa Hälsingelag"!
Även andralaget gjorde en kämpainsats, klarade av att få in alla löpare i grön utgång och kom in som lag 315 av de 320 godkända lagen. Här hade vi god hjälp av Algirdas Salkauskas och hans adepter från Litauen.

Resultat 25manna 2018

Det blev en rolig och skön dag utan regn med förstklassig catering av Team Christina & Benke. Fanns t o m förbipasserande som trodde att laguppställningsplakatet i tältet var en meny med priser på maten som serverades!

Efter ankomst till hotellet, förvisso med en rejäl bom på första sträckan (mot entrén), samlades vi för middagsbuffé och trevlig samvaro i form av ett klubbkompisquiz. Så nu vet vi hur många O-ringenstarter fam Östberg/Sandberg har gjort sammanlagt, vad som måste finnas på fam. Ladänges frukostbord, vart Marcus L inte har bott, hur många djurarter som fam. Hansson har hemma och en massa andra kluriga frågor...

Söndagen började med en god hotellfrukost och kl 08.11 var vi på väg ut till arenan igen för att ta oss an 25mannamedeln.

Härligt höstväder med en värmande sol resulterade i riktigt fina insatser ute i skogen. Elin Ladänges tog hem segern i D14 (med 114 startande) och vi hade ytterligare 6 st löpare på Topp10-listan. 

Klubbresultat 25mannamedeln 2018

Alfta-Ösa-löpare avslutade med seger

Rivning av tälten och "Krogen i skogen" startade vid 12-tiden och mindre än en och en halv timme senare var hela rasket i släpvagnen och en busslast trötta och glada orienterare på väg hem till Alfta igen.

Vi gör väl om det nästa år?!


Så här ser lagen ut just nu...

Ev. återbud ska lämnas till Andreas så snart som möjligt. Vi tar bara emot återbud vid större skador eller sjukdomar. Småskavanker eller ändrade planer godtages ej! 

Om någon har synpunkter på laguttagningen kring sträckor osv, tar Andreas gärna emot synpunkter även på detta!


www.25manna.se


LITE RESEINFO...

Lördag 6 oktober
Samling vid Tennishallen kl 05:00 på lördag morgon. Avresa så fort vi lastat passagerare & packning... OBS! Resan går utan stopp direkt till tävlingen så ta med frukost att äta i bussen på vägen dit. Pga en resenär med allergi så kan man inte skala citrusfrukter inne i bussen (går bra att ha med färdigskalad frukt).
Efter stafetten åker vi till vårt hotell i Solna och när vi inkvarterat oss äter vi middag tillsammans och kör ett "KlubbkompisQuiz" som kvällspyssel. Fundera ut en klurig fråga om dig själv (eller familjen om ni är flera) med tre svarsalternativ!

PM 25manna

Park Inn by Radisson

Söndag 7 oktober
På söndagen åker vi ut till 25-mannamedeln, avresetid bestäms under kvällen och informeras muntligt/läggs ut på interna FB. När alla sprungit och vi har packat ihop tält och matgrejer styr vi kosan mot Hälsingland igen!

PM 25-mannamedeln

OBS! Anmälningsavgiften på 200 kr/vuxen (över 21 år) betalas in via Swish 123 113 25 21 eller kontant till Monika på lördag. 

 


Vi är några stycken som hjälpts åt att ragga folk och nu känns det som vi i stort sett är i hamn.

Sista pusselbiten kom på plats i går kväll då vår kompis i Litauen, Algirdas Salkauskas, lovade att komma över med åtta löpare, mestadels ungdomar. För er som inte känner Algirdas, så har han som yrke att träna ungdomar i orientering. Han har varit i Alfta många gånger med sina adepter och även varit med på 25-manna flera år och till det under åren sprungit många andra tävlingar för Alfta-Ösa.

Nu börjar UK jobba med lagen så får vi se vad det leder till.

/Thomas


Det kommer att gå en buss från Alfta precis som förra året för de som vill vara med hela helgen (stafett lördag 6 okt + 25-mannamedeln söndag 7 okt). Tävlingarna går norr om Stockholm (Arena Hägerstalund, Järvafältet) så det blir nog inte riktigt lika tidig avresa i år :-)

Hotell är bokat i Solna natten till söndag.

Klubben står för det mesta av kostnaderna för bussresa, boende och middag förutom en anmälningsavgift på 200 kr/vuxen (över 21 år).

Vill/kan man inte vara med hela helgen utan kör bara stafetten på lördagen ordnar man egen transport.

Anmäl dig så fort som möjligt om du är intresserad av att följa med - men absolut SENAST TISDAG 4 SEPTEMBER!

   

Skribent: Helena B
Epost: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


VÅRA SPONSORER aefab
Rekonomerna 2015x
Ovanåkers Kommun


  
  

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: 0705269788
E-post: This is a mailto link

Se all info