Föreningen

Alfta-Ösa OK har fotorientering, skidorientering och orienteringsskytte på programmet.

Klubben bildades 1980 genom en sammanslagning av Alfta SOK och Ösa OK. Men orienteringen i Alfta har anor sedan många år tillbaka. Redan på 40-talet kom de första svenska mästarna genom Erik Blomberg (1940) och Algot Östh (1942).

Klubbens aktiva medlemmar rör sig från motionärer och ungdomar till yppersta världselit.

De senaste åren har varit mycket framgångsrika för klubbens elitlöpare:

• Vårt damlag har under åren 2015-2017 placerat sig bland de tio bästa vid samtliga upplagor av de största stafetterna svenska Tiomila och finska Venla. Toppresultaten är seger i Venla 2017 och andraplats i Venla 2015.
  • Klubbens skidorienterare har de senaste åren haft stora framgångar med individuella VM-guld för Josefine Heikka, Tove Alexandersson och Erik Rost. Klubbens åkare har dessutom erövrat mängder av andra VM, EM och SM-medaljer i skid-o.

Alfta-Ösa OK växer också på bredden, exempel på detta under 2017:

• Vi hade för första gången på många år två lag på 25-manna.
  • Alfta-Ösa OK hade flest antal deltagare på Sörklubbs (motionsorientering).
  • Alfta-Ösa OK blev bästa ungdomsklubb (flest antal starter) i Hälsingland.
  • Över 1000 registrerade deltagare på Hittaut som vi tillsammans med Edsbyns OK arrangerade för första gången.

Klubben är en flitig tävlingsarrangör. Flaggskeppet är Ösaträffen som arrangeras varje år i anslutning till nationaldagen, den 6 juni, och lockar mängder av deltagare.

Klubbens verksamhet utgår ofta från den egna klubbstugan Kvarnstugan som ligger vid Forsparken. Föreningen äger även Nabbastugan som också brukar fungera som samlingsplats för diverse träningar.

Uppdaterad: 20 NOV 2017 17:05

fb_logga_aook_oppen