Om klubben

Alfta-Ösa OK har fotorientering, skidorientering och orienteringsskytte på programmet.

Klubben bildades 1980 genom en sammanslagning av Alfta SOK och Ösa OK. Men orienteringen i Alfta har anor sedan många år tillbaka. Redan på 40-talet kom de första svenska mästarna genom Erik Blomberg (1940) och Algot Östh (1942).

Klubbens aktiva medlemmar rör sig från motionärer och ungdomar till yppersta världselit.

De senaste åren har varit mycket framgångsrika för klubbens elitlöpare:

• Vårt damlag har under åren 2015-2018 placerat sig bland de tio bästa vid sju av åtta upplagor av de största stafetterna svenska Tiomila och finska Venla. Toppresultaten är seger i Venla 2017 och andraplats i Venla 2015.
  • Klubbens skidorienterare har de senaste åren haft stora framgångar med individuella VM-guld för Josefine Heikka, Tove Alexandersson och Erik Rost. Klubbens åkare har dessutom erövrat mängder av andra VM, EM och SM-medaljer i skid-o.

Alfta-Ösa OK växer också på bredden, exempel på detta under 2018:

• Vi hade för andra året i rad två lag på 25-manna.
  • Alfta-Ösa OK hade flest antal deltagare på Sörklubbs (motionsorientering).
  • Alfta-Ösa OK blev bästa ungdomsklubb i Hälsingland med både flest antal starter och största ökning av tävlingsdeltagandet jämfört med föregående säsong.
  • Över 1000 registrerade deltagare på Hittaut som vi tillsammans med Edsbyns OK arrangerade för andra året.

Klubben är en flitig tävlingsarrangör. Flaggskeppet är Ösaträffen, som lockar mängder av deltagare och arrangeras varje år i anslutning till nationaldagen den 6 juni.

Klubbens verksamhet utgår ofta från den egna klubbstugan Kvarnstugan som ligger vid Forsparken.

Uppdaterad: 20 NOV 2017 17:05

fb_logga_aook_oppen