Hoppa till sidans innehåll

Ny toppinsats av Alfta-Ösa i Finland – fjärde plats på Venlastafetten


Alfta-Ösas elittjejer brukar trivas på världens störta orienteringsstafett, Venlastafetten med över 1700 startande lag.
I år var inget undantag. Klubben tog en fin fjärdeplats och blev näst bästa svenska lag!
Skogarna i Kangasala bjöd på rejäla orienteringsutmaningar och flera av favoriterna fick problem med det, men Alfta-Ösas erfarna och skickliga tjejer visade att de behärskar även svåra banor.
För femte året i rad tog Galina Vinogradova hand om första sträckan. Som vanligt ett fokuserat och säkert lopp och Galina växlade på sjuttonde plats, endast cirka en minut från andraplatsen.
Också för Josefine Heikka på andra sträckan var det femte året i rad med samma sträcka och även hon gjorde ett säkert lopp och växlade på åttonde plats. Fortfarande knappt en minut från andraplatsen.
Irina Nyberg fortsatte, på tredje sträckan, klättringen i resultatlistan och växlade på fjärde plats men avståndet till tättrion hade växt och nu var det två minuter till tredjeplatsen och sex minuter till täten när världsstjärnan Natalia Gemperle gick ut på sista sträckan.
Natalia gick länge snabbast av alla men det var idel landslagstjejer i lagen i täten och Natalia hann aldrig riktigt i kapp och några misstag precis på slutet gjorde att fjärdeplatsen kunde räddas endast med ett nödrop.
Segrare blev norska Fredrikstads SK före IFK Göteborg med storfavoriterna finska Tamperen Pyrintö på tredje plats.
Alfta-Ösa OK har nu sviten 2, 6, 1, 5 och 4 de senaste fem åren på Venlastafetten. Finns ingen annan klubb som ens är i närheten av att matcha det.

Hela truppen 2019
Josefine H, Sara E, Ekaterina R, Galina V, Natalia G, Ellen D, Irina N, Ylva K, Katarina S & Elin L

Den fina bredden i klubbens elitsatsning vidimerades genom att Alfta-Ösas andralag med Ekaterina Ryazanova, Ylva Kindlundh, Sara Eskilsson och Katarina Svahn även de presterade på toppen av sin förmåga och slutade på fyrtionde plats som tredje bästa andralag.
Klubben hade också ett tredjelag/kombinationslag med två lettiska tjejer. Där ingick Elin Ladänges på första sträckan och Ellen Davidsson på tredje sträckan. Placeringen blev 202. Klart godkänt utifrån förutsättningarna.

Uppdaterad: 16 JUN 2019 19:50 Skribent: Thomas E
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


SPONSORER 2022Aefab.png

Aicab.png

 

Ovanåkers Kommun

Rekonomerna 2015x

 

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info