Hoppa till sidans innehåll

Två av två på 25-manna!

04 OKT 2019 13:03
Tror alla deltagare håller med om att våra två målsättningar med årets 25manna,
”Ha roligt!” och ”Förbättra våra insatser från förra året” klarades av utan några större problem!
  • Uppdaterad: 12 AUG 2019 11:21

Vi rullade ut från Alfta kl 04:57 på lördag morgon efter att ha lastat bussen med 29 mer eller mindre pigga löpare. Resan gick mycket bra och vi var på plats vid arenan på Nytorps ängar strax efter att första sträckan gett sig iväg.
Där vidtog förberedelser för de som förr eller senare skulle ut på sina sträckor. Alla som inte varit med om 25manna förut tog en titt på växlingsområde med tillhörande procedur.


Hela härliga gänget

Vårt eminenta markateam passade också på att packa upp och ställa i ordning allt som fraktats dit kvällen innan av förtruppen. Det fanns grillade mackor, korv med bröd, kycklingwok, massor av fikabröd och smörgåsar mm så hungriga behövde vi definitivt inte vara...

Resultatmässigt gjorde som sagt båda lagen förbättringar – Lag 1 blev 71:a och Lag 2 blev 299:a (74:a resp. 315 ifjol). Dessutom hade vi 21 st godkända lag efter Lag 2 jämfört med 5 st lag förra året.


Sträcka 4:a laddar för start

Vid 18-tiden kom vi fram till hotellet vid Älvsjömässan där vi efter incheckning svidade om till lite mer presentabla kläder och återsågs i restaurangen för att äta middag tillsammans. Sedan tog vi oss till konferensavdelningen för uppvaktning av vårt 10-milalag som fick varsin fin keramikskål med bilder på alla i laget. Mycket snygga och goda tårtor bjöds vi också på:

Efter en lite kaosartad frukost med många orienterare som ville äta kl 07.00, så personalen hade lite svårt att hinna fylla på faten, tog vi oss ut till arenan för att delta i 25mannamedeln.
Det blev en mycket skön dag vädermässigt och flera fina resultat även denna tävlingsdag. Tyvärr även en skadad hand för Monika men vi håller tummarna för snabb läkning!

Kändes som att rivning och ihoppackning av ”lägret” gick med rekordfart så hemresan påbörjades nästan en timme tidigare än förra året. Natalia liftade med bussen till Arlanda och efter att ha vinkat av henne tog vi ett snabbt och effektivt 12-minutersstopp vid Tierpporten för att alla som ville skulle kunna fylla på godisförrådet. Per rattade sedan bussen vidare hem till Alfta där vi landade strax efter halv sju. Nu laddar vi om för nästa år, eller hur?!


Teamwork


 

I banlängderna ingår 500-800 m snitslad sträcka

Fetmarkerade löpare är ansvarig för respektive sträcka och hjälper till med att sträckkompisarna är på plats i god tid med rätt utrustning.

Frågor kring sträckor och laguttagning lämnas till UK. Ev återbud meddelas så snart som möjligt, men bör till varje pris undvikas!
Alla löpare meddelar status kring fysiskt och mentalt tillstånd kring den 9 oktober för att underlätta UK:s slutgiltiga uttagning.
UK: Andreas Davidsson, 070-4254794, This is a mailto link

Att tänka på
Ta med sedvanlig orienteringsutrustning. Varje löpare tar med egen Sportident-bricka.

Klubben tar med lånepinnar för de som ej har egen. SI-pinnens nummer kopplas till löparen vid ingången till växelfållan. Varje SI-pinne får användas endast en gång under tävlingen. Ta med säkerhetsnålar!

Läs PM inför tävlingen!
25manna
25mannamedeln

Var noggrann i skogen!
Bantryck och kontrollbeskrivning är tryckta i färg på kartan. Kodsiffran finns även tryckt på kartan bredvid kontrollens ordningsnummer, t.ex. 4-109 för kontroll 4. På baksidan av kartan är lagnummer och sträcka tryckt.
Kontrollera att du får både ljud- och ljussignal vid varje kontroll. Är du osäker? Stämpla igen! Dubbelkolla kodsiffran både på kartan och på kontrollen. Vi har tid att lägga någon sekund extra VID VARJE KONTROLL!
Som vanligt är det mycket folk och många nya stigar på 25manna! Lita på dig själv och din egen orientering!

Gammal karta / terräng
25manna gick i samma område för 10 år sedan. Det finns många gamla kartor att studera på internet om man googlar 25manna 2009. Här är ett exempel:
http://hagabykartarkiv.se/show_map.php?user=martinregborn&map=231
Terrängen kan beskrivas som typisk Stockholms-terräng. Mycket stigar och markanta höjder mellan. En del småskurna partier med lite svårare orienteringsmoment, men överlag tydlig orientering.
Nyttja de stora stigarna så gott det går och jobba med tempoväxlingar. Lägre tempo och kompass/noga riktning in mot kontrollerna.

Målsättning för Alfta-ÖSA OK
Vi har två tydliga mål med årets 25manna:
1. Ha roligt!
2. Förbättra våra insatser från förra året.
För att lyckas med dessa mål behöver alla löpare bidra till den sedvanligt goda AÖOK-stämningen med en postivit och stöttande anda. Samt att vi har fullt fokus innan och under våra lopp i skogen.

Se till att toppa formen och se över utrustningen sista veckan, så har vi en mycket rOLig helg att se fram emot tillsammans!

Mat
Som vanligt har vi egen marka i tältet där Marita, Benke och Linnea servar med lunch & fika till alla hungriga löpare.

Betalning
Anmälningsavgiften på 300 kr/vuxen och 100 kr/ungdom t o m 16 år betalas in via Swish 123 113 25 21 eller kontant till Monika under helgen. Om man endast beställt mat är kostnaden 100 kr resp. 50 kr.

Bussresa
Samling vid Tennishallen kl 04:45 lördag morgon 12 oktober
Avresa så fort vi lastat passagerare & packning... sen får den som vill somna om! Resan går utan stopp direkt till tävlingen så ta med frukost att äta i bussen på vägen dit.

OBS!  Vi har en resenär med luftburen allergi så man får inte skala citrusfrukter inne i bussen (det går bra att ha med färdigskalad frukt).

Efter stafetten åker vi till vårt hotell i Älvsjö för lite vila före middagen som vi äter tillsammans kl 19. Sedan har vi uppvaktning av tjejerna i 10-milalaget innan vi tar lite kvällsfika.

På söndag morgon åker vi ut till 25-mannamedeln. Avresetid bestäms under kvällen och informeras muntligt/läggs ut på interna FB. När alla sprungit och vi har packat ihop tält och matgrejer styr vi kosan mot Hälsingland igen!

Scandic Talk

Information ovan som pdf

Skribent: Andreas D/Helena B
Epost: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


VÅRA SPONSORER aefab
Rekonomerna 2015xOvanåkers Kommun


  
  

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: 0705269788
E-post: This is a mailto link

Se all info