Hoppa till sidans innehåll

SM 2019

16 SEP 2019 16:30
Stabil insats på SM-stafetten!
  • Uppdaterad: 16 SEP 2019 16:30

SM-veckan i Hälsingland avslutades med stafetterna. Våra tjejer gjorde stabila insatser i den stenhårda konkurrensen. Första laget kom på åttonde plats och andralaget klarade en tjugonde plats bland cirka 50 deltagande lag.,

I förstalaget tog Katarina Svahn hand om första sträckan. Det blev några misstag under den första halvan men en mycket stark avslutning gjorde att Katarina kunde växla ut Josefine Heikka på andra sträckan i nivå med de flesta favoriltagen.

Josefine gjorde en helt igenom stabil insats, nästbästa tid av alla på sträckan, och växlade som fyra med häng på andraplatsen.

Irina Nyberg fick på sista sträckan ta sig an det allra tuffaste motståndet med bland annat en hel rad landslagslöpare. Irina höll ihop orienteringen bra men kände sig inte helt pigg i löpningen och kunde till slut föra in laget på en klart godkänd åttonde plats.

Löparna i andralaget: Ylva Kindlundh på första, Sara Eskilsson på andra och Ellen Davidsson på sista klagade alla lite grann på att de bommat lite för mycket men klarade trots det en fin tjugonde plats som tredje bästa andralag.


Fyra AÖOK-tjejer i finalen i SM i medeldistans!

Hela fyra tjejer lyckades ta sig vidare till A-finalen i D21 och väl där höll alla fyra ihop det alldeles utmärkt.

Irina Nyberg lyckades bäst med en trettonde plats. Josefine Heikka gjorde ett av säsongens bästa individuella lopp och knep en sextonde plats. Katarina Svahn startade tidigt men lyckades ändå klara en artonde plats. Sara Eskilsson fullbordade den jämna insatsen med en fin 23:e plats.

Nu är vi mycket spända hur våra två lag klarar sig i morgondagens stafett.

Lag 1:
str 1 Katarina Svahn
str 2 Josefine Heikka
str 3 Irina Nyberg

Lag 2
str 1 Ylva Kindlundh
str 2 Sara Eskilsson
str 3 Ellen Davidsson


 

Fin laginsats på Lång-SM-finalen!
Lång-SM-finalen i Segersta blev precis så tuff och krävande som förväntat. Alla tre Alfta-Ösatjejerna hade tider runt två timmar på den 12,5 km långa starkt kuperade och svårorienterade banan.

Bäst var Irina Nyberg som efter ett relativt bomfritt lopp fixade en fin trettondeplats. Katarina Svahn hamnade trots några rejäla bommar på tjugonde plats medan Josefine Heikka slutade på 27:e plats.

En bra laginsats som lovar gott inför SM-stafetten som avgörs om en vecka i Mohed.

Skribent: Thomas Ericson
Epost: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


VÅRA SPONSORER aefab
Rekonomerna 2015xOvanåkers Kommun


  
  

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: 0705269788
E-post: This is a mailto link

Se all info