Hoppa till sidans innehåll

Alfta-Ösa OK tar över driften av Alfta Camping och köper samtidigt den egna klubbstugan Kvarnstugan

28 APR 2021 10:30
Vill uppdatera samtliga medlemmar om senaste tidens utveckling/förhandlingar rörande både Alfta camping samt Kvarnstugan
  • Uppdaterad: 28 APR 2021 10:39

Historik
När Kvarnstugan projekterades och byggdes för 11-12 år sedan, var det ett samarbetsprojekt mellan Ovanåker kommun samt klubben. Vi bidrog med pengar från klubbkassan samt via bidrag från Allmänna Arvsfonden, upp emot 50% av totala byggkostnaden.
Det blev ett väldigt lyft för klubben att äntligen förfoga över en "egen" klubbstuga, vilket var första gången i våra respektive historiska föreningars existens. Dock har stugan sedan invigningen varit i Ovanåkers kommuns ägo och klubben har haft ett 20-årigt nyttjanderättsavtal med automatisk förlängning om det inte sägs upp. Ett upplägg, som under senare år, ett antal klubbmedlemmar velat förändra.
-
Nuläge
Klubben fick för något år sedan förfrågan från kommunen om intresset/möjligheterna att ta över driftansvaret för Alfta camping med vandrarhem, samt tillsyn av Kvarnsvedenbadet under högsäsong. Efter en hel del funderingar och efterforskningar samt diskussioner i styrelsen har vi nu ett avtal med kommunen som innebär att vi provar att drifta Alfta camping under 2 år. Vi tar i samband med detta över ägandet för Kvarnstugan till 100% och säkrar på så vis framtiden för en egen klubbstuga. Övertagandet har varit villkorat från klubbens sida för att vi skulle prova att drifta Alfta camping.
-
Klubben kommer att bilda ett helägt aktiebolag för driften av campingen och vi kommer att anställa en driftansvarig samt får stöd från kommunen med sommarjobbare på campingen under högsäsong. Tanken är att detta engagemang inte skall drabba klubbmedlemmar med ideellt arbete utan drivas helt och hållet kommersiellt. Får vi inte ihop det ekonomiskt, eller p.g.a andra orsaker inte vill fortsätta campingdriften i aktiebolaget så kan vi säga upp avtalet med 6 månaders varsel.
Vi som jobbat med frågan mest och även sitter i en nybildad styrgrupp har dock förhoppningar att vi skall kunna utveckla verksamheten så att den kan/kommer att ge ett bidrag till vår klubbkassa. Hur vi lyckas med det återstår att se!
-
Projektansvarig
Kaj Hoof
-
Skribent: Kaj H
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


SPONSORER 2022Aefab.png

Aicab.png

 

Ovanåkers Kommun

Rekonomerna 2015x

 

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info