Hoppa till sidans innehåll

Alfta-Ösa tog ungdomssegrar i distriktsmatchen

14 AUG 2021 21:45
Distriktsmatchen för ungdomar avgörs varje år mellan Hälsingland, Gästrikland, Uppland, Dalarna och Västmanland. I år var det Hälsinglands och Alfta-Ösas tur att arrangera.
  • Skapad: 14 AUG 2021 21:45

På förmiddagen var det medeldistans på en nyritad karta i skogen runt Erks-Janskaklitten vid Älvkarhed och Alftaungdomarna visade verkligen att de behärskade den utmanande orienteringsterrängen trots att det varit minst sagt tunnsått med tävlingar på grund av pandemin.

Jakob Lind har nyligen börjat orientera och slog helt överraskande till direkt i tävlingsdebuten med en solklar seger i H14 på den svåra banan. Oline Hansson är lite mer rutinerad och höll ihop det och tog hem en överlägsen seger i D15. Alfta-Ösa fick dessutom ytterligare en pallplats genom Hanna Rydesäter i D13.

På eftermiddagen bjöds det på en klurig sprint i centrala Alfta med mål i Forsparken, tyvärr utan pallplatser för Alfta-Ösa.

För arrangörsklubben blev det en nödvändig uppfräschning av arrangörskunskaperna då Ösaträffen har behövt ställas in de två senaste åren på grund av pandemin.

Oline Hansson och Jakob Lind.

Hela hälsingetruppen.

Skribent: Thomas E
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


SPONSORER 2022Aefab.png

Aicab.png

 

Ovanåkers Kommun

Rekonomerna 2015x

 

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info