Hoppa till sidans innehåll

”Att få lyckas tillsammans var helt magiskt” - damerna summerar säsongen

12 OKT 2015 20:55
Det har varit en framgångsrik säsong för Alftas starka elitdamer. Josefine Engström, Sara Eskilsson, Natalia Vinogradova och Galina Vinogradova fanns på plats vid helgens 25-manna, och vi passade på att be dem summera året genom att svara på frågan: Vilken var säsongens absoluta höjdpunkt?
  • Skapad: 12 OKT 2015 20:55

25manna_2015_bild1

Fr.v  Josefine Engström, Sara Eskilsson, Natalia Vinogradova och Galina Vinogradova

 

Galina Vinogradova:

- VM. Jag gjorde som jag planerat, jag hade tänkt på att göra bra lopp i VM och jag hade bra sprintträning innan, och förberedde mig bara för sprintdisciplinen. Jag är väldigt glad över att jag tog två bronsmedaljer, först i sprintstafett, och dagen tog jag min första individuella VM-medalj.

 

Josefine Engström:

- Jukola var det roligaste! Det var en så jättefin laginsats av alla och vi gjorde ett bra jobb, vi fick bra uppmärksamhet av klubben och andra för det och det var jätteroligt. Det är det absolut det största i stafettsammanhang någonsin för mig. Sen har jag väl andra saker jag är nöjd med också, som en Swedish league-seger på våren som är min bästa individuella merit. Men lagmässigt är det absolut Jukola, och det får vi ta med oss in i nästa säsong.

 

Sara Eskilsson:

- Det är lite dött lopp mellan två grejer, dels tog jag min första riktiga seniormedalj när jag kom trea på medeldistansen, jag har en medalj på natt tidigare men medel känns som den första riktiga. Det har varit ett mål länge och det kändes väldigt stort. Men sen självklart Jukola – det var ju helt fantastiskt att för göra det med ett lag. Att få lyckas tillsammans var helt magiskt!

 

Natalia Vinogradova:

- Sista sträckan på Jukola! Det var ett galet lopp. Jag var så nervös när tjejerna sprang, Galina gjorde ett riktigt bra lopp, och sen när jag väntade på Josefine och var jag så nervös. Det var väldigt känslosamt för mig. Jag gjorde flera misstag eftersom jag var nervös, men vi fixade det!

 

 


  

 

Skribent: Joakim Gustavsson

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


VÅRA SPONSORER aefab
Rekonomerna 2015x
Ovanåkers Kommun


  
  

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: 0705269788
E-post: This is a mailto link

Se all info