Hoppa till sidans innehåll

Elin 6:a på USM lång!

20 SEP 2020 14:57
Vi gratulerar till en mycket fin insats där Elin återigen visar att hon tillhör toppskiktet i sin åldersklass.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2020 14:57

Det var mer än ett år sen sist det var en värdetävling för Elin men idag avgjordes ungdoms-SM på långdistans i Jönköping och Elin slutade på en jättefin sjätteplats i D16-klassen.

- Jag har sprungit några värdetävlingar nu och känner att jag vet hur jag ska ladda upp. Före start kände jag mig samlad och precis lagom nervös, berättar Elin.
Många av tjejerna i D16-klassen hade problem med första kontrollen men Elin hade bestämt sig för att inte bomma just den och tog den galant. Sen fortsatte det mycket bra och Elin hade en klar ledning vid radiokontrollen efter 15 minuters löpning och det skulle sedan visa sig att Elin faktiskt stått för den bästa inledningen av samtliga löpare. Men sen började tyvärr problemen...
Ett felvägval på en långsträcka, en större bom och två mindre missar gjorde att Elin tappade mer än fyra minuter på de starkaste konkurrenterna.
- Jag bröt ihop efter målgång och tänkte att det var ett riktigt skitlopp som inte skulle räcka långt, fortsätter Elin. Enda trösten var att det inte skulle bli ytterligare en sjätteplats (Elin blev sexa i fjol på Ungdoms-SM både på sprint och långdistans).

Elin startade bland de absolut första och det blev nästan tre och en halv timmars väntan innan det stod klart att loppet nog var riktigt bra ändå och räckte till ännu en sjätteplats i den stentuffa konkurrensen.
- Synd att det inte är ett till lopp i helgen. Jag känner mig jättetaggad att tävla igen. Jag visade idag att jag hänger med de allra bästa i klassen och har chans till medalj om jag har en riktigt bra dag, avslutar Elin.
Skribent: Thomas E/Helena B
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


SPONSORER 2022


 

Ovanåkers Kommun

Rekonomerna 2015x

 

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info