Hoppa till sidans innehåll

Helt fantastiskt! Venlasegrare igen!

22 AUG 2021 16:43
Vi har sagt det förut... det ska egentligen inte vara möjligt att lilla Alfta-Ösa OK ska kunna nå dessa framgångar om man jämför med storklubbarnas lag löpare för löpare!
Ett stort grattis från alla oss klubbkompisar och alla andra supportrar!
  • Uppdaterad: 22 AUG 2021 16:43

Men tjejerna lyfte sig återigen och tog ytterligare en sensationell seger i Venla trots att många av konkurrenterna rustat med fina nyförvärv.
Irina på första sträckan började lite försiktigt men tog sig sakta men säkert upp i fältet och kunde växla som tvåa. Mycket viktigt att laget fick det utgångsläget.
Josefine på andrasträckan hade egentligen inte sprungit någon stor tävling på nästan två år. Ett prickfri kämpainsats av rutinerade Josefine gjorde att hon kunde växla på andra plats men med helt koppel av lag i hälarna. Nu återstod två VM-löpare och man började känna att allt var möjligt.
Jana debuterade i Alfta-Ösadressen på allra bästa sätt. På stafettens längsta sträcka lyckades hon i kamp mot flera stjärnlöpare gå upp i täten och hålla undan ända in i mål, men det var mycket tätt med lag strax bakom.
Ett jätteläge för världens nästbästa kvinnliga orienterare Natalia Gemperle som gjorde som hon brukar och bjöd på en gastkramande sträcka där ledningen växlade flera gånger. Natalia avgjorde till sist loppet på stafettens längsta sträcka där hon ryckte ifrån de andra och kunde sedan defilera i mål.
Vi får inte heller glömma Sara Eskilsson som med knappast möjliga marginal hamnade utanför laget och i stället jobbade som coach. Tjejerna menar att de skulle vunnit även med Sara i laget.
Coach Lasse Engström berättar att strategin på de tre första sträckorna var att orientera på säkerhet och aldrig tappa riktningen.
"- Man kan förlora stafetten på de tre första sträckorna men inte vinna den." Den taktiken fungerade till minst 100%.
x
Natalia på upploppet
image0ek9.png
Skribent: Thomas E
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


SPONSORER 2022Aefab.png

Aicab.png

 

Ovanåkers Kommun

Rekonomerna 2015x

 

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info