Hoppa till sidans innehåll

Indoor lockar fler och fler!

22 JAN 2020 16:45
Varför orienterar man inomhus?
  • Skapad: 22 JAN 2020 16:45

Ja, det kan man ju faktiskt undra... så vi frågade vår vassaste Indoor-orienterare Ella, som vunnit hälften av de tävlingar hon varit med på, lite om orientering inomhus:

Varför springer du Indoor?

- Jag testade indoor för första gången i Sandviken för drygt två år sedan. Tyckte då att indoor var jätteroligt och att det var en utmaning, så efter det har jag varit med på så många tävlingar som möjligt. 

Vad är roligast med Indoor?

- Det roligaste är när man har en svår sträcka som ser omöjlig ut och man tror att man har testat alla vägval men sen till slut hittar den "rätta" vägen, och känslan att klara av en svår sträcka - det är det roligaste. 

Vad är svårast med Indoor?

- Helt ärligt så vet jag inte vad jag tycker är svårast med indoor!

Har du något bra nybörjartips?

- Försök att ta det lugnt och inte bli stressad om man inte förstår hur man ska springa, man brukar lösa det till slut. Spring inte iväg från kontrollen utan att veta exakt hur du ska ta dig till nästa kontroll. Försöka komma ihåg vilken våning och vart på våningen man är för ibland ser rum och våningar nästan identiska ut. 
...ett allra sista tips är att köpa och äta en korv med bröd i markan strax före start. Har funkat bra de gånger jag testat 😜

 

Nu till helgen är det två tävlingar samma dag på Högskolan i Gävle och Alfta-Ösa OK bidrar med 10-talet löpare, varav minst tre som aldrig testat denna orienteringsvariant tidigare. Vi får hoppas att de inte snurrar bort sig alltför mycket i korridorerna... undertecknad kan intyga att det kan bli lååånga stopp för vägvalsfunderingar ibland!

Nästa helg åker ett gäng ungdomar (och Indoor-frälsta ledare/föräldrar) till Stockholm Indoor Cup. Vill man vara med där måste man hänga på låset när anmälan öppnar, i år var tävlingsklasserna fullbokade redan efter en dryg vecka och det är över 1600 deltagare anmälda. Etapp 1 avgörs i en högstadieskola på Djursholm med många våningar, luriga gångar och spännande prång, Etapp 2 avgörs i Södertörns Högskola som är en byggnad med stora ytor och långa korridorer.

Här kan du se exempel på kartor samt lite regler som man behöver tänka på:

Kartor SIC 2019

Kartinfo/Regler

Skribent: Helena B
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


VÅRA SPONSORER aefab
Rekonomerna 2015xOvanåkers Kommun


  
  

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: 0705269788
E-post: This is a mailto link

Se all info