Hoppa till sidans innehåll

Lite småtufft men superlyckat fjälläger!

18 JUL 2021 20:56
Förra gången vi hade fjälläger åkte vi ju även över till Norge för att tävla men det är nog snudd på att årets läger blev både jobbigare och intensivare…
  • Uppdaterad: 18 JUL 2021 20:56

Torsdag 8 juli

Vi började lägret med en repris från 2019 med ett uppsamlingsheat vid Svegs skidstadion kl 09:30 där vi körde en vägvalsövning på tallhed och motionsspår. Efter lunch på diverse håll var det återsamling vid Sörvallen i Råndalen där vi fick springa på Obygdens OK:s fina karta.

imagednrip.png

image6mt2w.png


Dag 1, pass 1 - Svegs skidstadion

imageihinbi.png
Dag 1, pass 2 - Råndalen

Fredag 9 juli

Dagens första pass var förlagt till ett område nära norska gränsen. Vi fick prova att orientera på en autogenererad karta som ej rekats ”live” betydde att man hade ganska bra nytta av en god portion fantasi…
På eftermiddagen blev det sedan ett mycket varmt och svettigt pass i Fjällnäs. Det efterföljande doppet i Malmagen var nog ett av årets skönaste!


Dag 2, pass 1 - Norska gränsen

image35hxk.png

imagel4z2.png
Dag 2, pass 2 - Fjällnäs

Kvällen ägnades åt en kurs i guldvaskning med vår eminente lärare Jocke. Medan somliga hade lite svårt med koncentrationen pga av knott och mygginvasion, hade Erika och Ebbe en lyckad kväll när de efter att ha vaskat enligt konstens alla regler hittade guld i sin panna!

imagedig6m.png


Dag 2, kvällspass - Tännån

Lördag 10 juli

Samling på Svansjökläppens parkering för att bestiga ”Sju toppar” vilket är en replika på ”Seven Summits” där man ska bestiga den högsta toppen i varje världsdel. Inte riktigt så höga toppar här men jobbigt ändå!
När vi samlades för eftermiddagspasset vid Tänndalens skidstadion bestämde sig himlen för att det var dags att öppna portarna så det blev en mycket blöt historia i sluttningarna.

imageez0gj.png

imageo6wyst.png
Dag 3, pass 1 - Svansjökläppen m fl toppar

imagejt5gq.png

imagejiqf.png
Dag 3, pass 2 - Tänndalens skidstadion

Söndag 11 juli

Innan det var dags för hemfärd provade vi även kartan i Tännäs. En kontroll fick utgå då det visade sig vara en kohage på tilltänkt plats!
Vi utgick från GT-gården där vi hade tillgång till dusch och fikade tillsammans innan vi skildes åt för denna gång. En och annan gjorde nog även en del loppisfynd innan de åkte hemåt!

image7h1af.png


Dag 4, sista passet - Tännäs 

Stort tack till Marita och Monika + utsättare som fixat och trixat så att alla banor fanns på plats och att alla hade någonstans att vila sina trötta fötter mellan varven! 
Nästa år kanske vi blir insläppta i Norge igen så då kör vi väl en repris!??

Skribent: Helena B
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


SPONSORER 2022Aefab.png

Aicab.png

 

Ovanåkers Kommun

Rekonomerna 2015x

 

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info