Hoppa till sidans innehåll

Världslöpare till klubben!

04 DEC 2018 16:39
Vi förstärker ytterligare vårt redan väldigt starka damlag med en världslöpare från Tjeckien - nämligen ingen mindre än Jana Knapova!
  • Uppdaterad: 04 DEC 2018 16:39

Jana är 28 år och bosatt i Zlín i Tjeckien där hon kombinerar vidarestudier/arbete på halvtid för att ha möjlighet till träning under dagtid. Jana har sedan tidigare en Master Degree i internationella relationer.

Tidigare har Jana tävlat för SNO i 8 år, där hon utvecklats till en av Tjeckiens absolut bästa löpare och nådde sina bästa individuella resultat vid årets VM. En 5:e plats på VM medeldistans var riktigt starkt presterat. Dock lite för mycket bommar på VM långdistans, som slutade med en 17:e plats. Jana ingick även i Tjeckiens sprintstafettlag under VM, där man tog en 5:e plats, stegen före Rysslands lag.

Nyss hemkommen ifrån träningsläger i Norge inför 2019-års VM hälsar Jana att målsättningen för 2019 är att nå stabila resultat i internationell konkurrens med topp 10 placeringar samt med ett antal pallplatser, gärna under VM. Naturligtvis också att få vara med i en stark klubb som Alfta-Ösa OK och bidra på de stora kavlarna, med högt ställda mål.

- När du bestämde dig för att lämna SNO, varför valde du Alfta-Ösa OK?
- Jag fick ett meddelande från Natalia Gemperle, hon undrade om mina planer, och om jag kanske var intresserad av att gå med i Alfta-Ösa. Jag visste att ni har ett mycket starkt lag, särskilt på stafetter som Venla och 10-mila. Men dessutom finns det många bra löpare som samtidigt är riktigt fina människor. Och det är vad som är viktigt för mig. Jag bytte några meddelanden med Natalia och jag pratade med Hanna Rost och då kände jag att Alfta-Ösa skulle vara ett perfekt val för mig. Jag kände att ni är en klubb med trevliga och positiva människor. Jag ser verkligen fram emot att träffa er :)
- Tack Jana, vi tycker detsamma om dig, en öppen och härlig tjej med ett leende på läpparna som kommer att smälta in bra i klubben och med en professionell inställning till träning och sporten. Vi ser också fram emot att träffa dig under kommande säsong.

Vi hälsar Jana Knapova hjärtligt välkommen till Alfta-Ösa OK!
Första riktiga träningen tillsammans med de övriga tjejerna blir vid träningslägret i Turkiet i början av 2019.

Skribent: Kaj Hoof
Epost: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


VÅRA SPONSORER aefab
Rekonomerna 2015x
Ovanåkers Kommun


  
  

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: 0705269788
E-post: This is a mailto link

Se all info