Hoppa till sidans innehåll

Våren 2020


Som alla vet har omständigheterna kring Coronaviruset gjort att många föreningar fått ställa om en hel del i sina verksamheter, men i Alfta-ÖSA valde vi istället att anpassa verksamheten efter rådande omständigheter - vilket har slagit mycket väl ut.

Alfta-Ösa OK:s ungdomskommitté beslutade i våras att köra alla Skogskul-grupper enligt plan, men att ta in föranmälan för att i förväg veta hur många barn som skulle komma och därmed även kunna dela upp i mindre grupper utifrån kunskapsnivå på barnen. Man har också jobbat med att se till att samlingsplatserna för respektive grupp sprids ut på olika platser för att undvika större samlingar av människor och tillsvidare inte ha vatten/frukt efter träningen. De flesta av grupperna har även fungerat helt utan medföljande föräldrar (undantaget Lilla Skogskul för de minsta barnen). Dessutom har informationsflödet till föräldrar uppdaterats ständigt via mail och sms-utskick. 

De fem träffar som arrangerats har varit vid Kvarnstugan, Nabban, Furan, Viksjöfors och Kygelvallen. Vi har varit aktiva mellan 18.00-19.15. Vid det sista tillfället arrangerades en "träningstävling" där alla barn i ljusgrön-gul fick prova på riktiga banor, Sportident, start och mål. Barnen i Lilla Skogskul fick springa Miniknat med Sportident och Skogscool Orange/Violett avslutade med en längre och utmanande vägvalsorientering.

Utvärdering av vårens Skogskul
Alla ledare i alla grupper är rörande överens om att vårens Skogskul-verksamhet har fungerat väldigt bra. De åtgärder som vidtagits pga corona-läget har accepteras bra av både barn, föräldrar och ledare. Vi har haft god ledartäthet och har även haft många hjälpredor vilket bidragit till en mycket positiv utveckling bland alla barn och ungdomar. De mindre barngrupperna på rätt kunskapsnivå/färg har gjort att barnen fått öva på rätt saker, samt kunnat få den hjälp de behöver. Mycket positivt har varit att vi fått hjälp av många nya hjälpledare och föräldrar för att genomföra Skogskul på bästa sätt.

Uppdaterad: 07 JUN 2020 15:40 Skribent: AD
E-post: Adressen Gömd

fb_logga_aook_oppen

facebook_osatraffenx

facebook_intern


SPONSORER 2022Aefab.png

Aicab.png

 

Ovanåkers Kommun

Rekonomerna 2015x

 

Postadress:
Alfta-Ösa OK - Orientering
Box 97
82222 Alfta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info